Categorii
Uncategorised

5 sfaturi pentru publicarea unui comunicat de presă

Majoritatea organizațiilor folosesc comunicatele de presă pentru a comunica cu mass-media. Unele cu succes, altele mai puțin. Ce trebuie să faceți pentru a oferi comunicatului șansa de a fi publicat.

Cheia este conținutul, dar și forma

Clarifică în prealabil scopul cu care scrii mesajul. Fii creativ și caută mijloace de exprimare care să te ajute să eviți comerțul excesiv. Chiar nu trebuie să incluzi numele proiectului sau al companiei tale în fiecare paragraf. Folosește forma – titlu, lead și corpul mesajului (despre care am scris în blogul anterior ). Nu în ultimul rând, nu uita de ortografie.

Ușurează treaba editorului
Folosește atașamente – fotografii sau videoclipuri. Dacă intenționezi să publici în tipărire sau televiziune, atașează rezultatele la cea mai bună calitate posibilă. Dacă nu se potrivesc în e-mail, utilizează servicii de partajare externe. În cele din urmă, adaugă persoana de contact și informațiile legate de disponibilitatea ta pentru orice întrebări suplimentare.

Caută tipul de media potrivit
Nu orice mesaj se potrivește fiecărui tip de media. Dacă ai un raport din mediul IT, caută redacții relevante pentru tehnologie. Acest lucru îți va crește șansele de a te „așeza” în ceea ce privește conținutul. Comunicatul de presă este de natură generală și este benefic publicului larg? Nu îți fie teamă să ajungi la cotidienele naționale, posturile de televiziune sau radio.

Comunicarea prin e-mail este importantă
Dacă ai informații suplimentare sau dorești să inviți redacția la eveniment, o metodă bună este introducerea acestui lucru în corpul e-mailului. Fii politicos și de ajutor.

Timpul corect
Comunicatul de presă ar trebui să aducă în principal informații noi. Fiecare redacție vrea să fie primul. Prin urmare, trimite totul la timp. Dacă dorești să trimiți o invitație către un eveniment, poți face acest lucru cu câteva zile până la o săptămână înainte. Dacă, pe de altă parte, vorbești despre un eveniment care tocmai a avut loc, trimite un mesaj imediat ce acesta s-a terminat.

În curând vă vom aduce informații despre noi servicii care vă vor permite să livrați comunicate de presă către mass-media rapid și într-o manieră țintită.

Află mai multe si încearcă serviciul nostru gratuit care conectează jurnaliștii cu sursele.

Sunt jurnalist

Căutați o sursă de calitate pentru următorul dvs. articol?

Serviciu GRATUIT * pentru jurnaliștii și bloggerii aflați in căutarea unor surse de informare și citate de încredere.

*

Sunt o sursă

Căutați o modalitate de a obține publicitate în mass-media?

Serviciu GRATUIT * pentru experții și companiile care doresc publicitate în mass media.

*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *