Categorii
Uncategorised

SFAT MEDIA: Cum să vorbești în mass-media?

Cunoști sentimentul stresant când cineva îndreaptă spre tine un microfon sau o cameră? Dintr-o dată îți transpiră mâinile, ți se pune un nod în gât. Uhm, hm, de fapt…? Cuvintele de umplutură sunt cele mai loiale însoțitoare ale tale?

✅ De multe ori ai doar 15-30 de secunde pentru a-ți implica publicul. Cele trei sfaturi rapide ale noastre vă vor ajuta să vă pregătiți mai bine pentru instituțiile media.

1️⃣ Vorbește CLAR – cineva care nu știe nimic despre tine și despre ceea ce faci ar înțelege mesajul pe care vrei să-l transmiți?

2️⃣ Vorbește CONCIS – vei avea adesea timp limitat pentru ascensiune, așa că fii pregătit pentru asta. De asemenea, încercați să utilizați un cronometru pentru a vă asigura că spuneți tot ce doriți în cel mai scurt timp. Treci direct la obiect.

3️⃣ Comunică NONVERBAL – pe lângă tonul vorbirii, încearcă să-ți controlezi limbajul corpului, ritmul pe care îl vorbești și, bineînțeles, păstrează contactul vizual. Toate aceste lucruri necesită practică. Doar pentru că acum vorbești în liniște și nu ești sigur nu înseamnă că nu poți învăța. ⭐️

Chiar daca simți ca nu o poți face de la început, nu dispera, pentru ca doar prin antrenament te poți îmbunătăți în asa măsură încât microfoanele sau camerele sa nu îți mai provoace un sentiment de stres sau anxietate.

Îți ținem pumnii!

Află mai multe si încearcă serviciul nostru gratuit care conectează jurnaliștii cu sursele.

Sunt jurnalist

Căutați o sursă de calitate pentru următorul dvs. articol?

Serviciu GRATUIT * pentru jurnaliștii și bloggerii aflați in căutarea unor surse de informare și citate de încredere.

*

Sunt o sursă

Căutați o modalitate de a obține publicitate în mass-media?

Serviciu GRATUIT * pentru experții și companiile care doresc publicitate în mass media.

*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *